SosyalBen Derneğinin Kurucusu Ece Çiftçi, Projelerini Anlattı

İstanbul Yeni Yüzyıl Üniversitesi İletişim Fakültesi, “SosyalBen” Derneğinin kurucusu Ece Çiftçi’yi konuk etti.

Alev Ofluoğlu Konferans Salonunda düzenlenen “Gelişen Dünyada Sosyal Sorumluluk ve Sosyal Girişimcilik” konulu söyleşiye, İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Aysel Aziz, Dekan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Nizar Aslan, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

14 yaşından bu yana sosyal sorumluluk projeleri ile ilgilenen Ece Çiftçi, sosyal sorumlu olmanın uluslararası alanda getirdiği faydalara değinerek, “Özellikle ekonomik alanda dezavantajlı çocuklarla ilgileniyoruz. Var olan eğitim sistemi içerisinde öğrenciler kendini daha erken yaşlarda keşfederlerse, farklı alanlarda kendilerini gösterebilirler. Öğrenci üniversiteye geldiği zaman; aslında seçtiği mühendisliğin, öğretmenliğin, diş hekimliğinin kendine göre olmadığını fark ediyor. Bu yüzden de mutsuz bir hayatla birlikte mutsuz bir meslek seçimi de beraberinde geliyor. Biz bu noktada kendini keşfetmeye ulaşamayan öğrencilerin farklı alanlara ulaşmasını sağlıyoruz” dedi.

36 saatlik bir eğitim programları olduğunu ve 54 ilde aktif olarak projelerini uyguladıklarını belirten Çiftçi, aynı zamanda uluslararası çalışmalar yaparak tüm dünya çocuklarına ulaşmaya çalıştıklarını söyledi.

Çiçek ve teşekkür belgesi takdiminin ardından söyleşi sona erdi.