'Sporcu Beslenmesi' Konferansı Düzenlendi

İstanbul Yeni Yüzyıl Üniversitesi Judo Kulübü ve Sağlık Bilimleri Fakültesi Beslenme ve Diyetetik Bölümü iş birliği ile “Sporcu Beslenmesi” isimli bir konferans düzenlendi.

Alev Ofluoğlu Konferans Salonunda gerçekleşen etkinliğin açılış konuşmasını Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Cüneyt Ulutin yaptı.

Prof. Dr. Ulutin, Judo Sporu ve felsefesi hakkında bilgiler verdikten sonra, her sporun farklı bir beslenme programı olması gerektiğinin altını çizerek “Hem vücudun aktivitelerini hem de zihnin aktivitelerini bir araya getiren Judo sporuyla, örneğin bizim Kırkpınar güreşçilerimizin veya bir atletin beslenmesinin aynı olacağını düşünmek herhalde tuhaf olurdu. İşte bugün Judo Kulübü ve Beslenme ve Diyetetik Bölümümüzün ortaklaşa çalışmalarıyla sizlere alanlarında uzman hocalarımız, ‘Sporcu Beslenmesi’ konusunda bilgilendirmede bulunacaktır” dedi.

Programın 1.Oturumunda, Spor ve Egzersiz Uzmanı Murat Bür ve Beşiktaş A Milli Takım Diyetisyeni Uzman Diyetisyen Cenk Özyılmaz ‘Sporcu Beslenmesi’ hakkında bilgiler verdi.

Programın 2. Oturumunda ise Uzak Doğu Savaş Sanatları ve Kültür Derneği Başkanı Ahmet Köseoğlu, Judo Sporu hakkında detaylı açıklamalarda bulundu.

Konferans, konuklara teşekkür belgesi ve çiçek takdiminin ardından sona erdi.