Tıp Fakültesi 5. Dönem Halk Sağlığı Stajı Gezileri Düzenlendi

İstanbul Yeni Yüzyıl Üniversitesi Tıp Fakültesi 5. Dönem öğrencileri, Halk Sağlığı Stajı kapsamında 19 Haziran 2017 tarihinde İstanbul nüfusunun %17’sinin ekmek ihtiyacını karşılayan İstanbul Halk Ekmek Fabrikaları Gaziosmanpaşa Cebeci şubesini gezerek halk sağlığı, hijyen, iş sağlığı ve iş güvenliği açısından incelemeler yapmışlardır.

Halk sağlığının ve sağlık hizmetlerinin temel konusu olan “Koruyucu Hekimlik” hizmetlerinin başında topluma temiz ve sağlıklı su temini gelmektedir. 20 Haziran 2017 tarihinde stajyer öğrenciler, Kağıthane İçme Suyu Arıtma Tesislerini gezmiş, 18 milyonluk kentin Avrupa yakasının içme ve kullanma suyu ihtiyacının çok önemli bir kısmının karşılandığı bu tesiste, çevre barajlardan pompalar ile getirilen suların burada çeşitli yöntemler ile arıtıldıktan ve dezenfekte edildikten sonra tamamen temiz ve içilebilir nitelikte bir su olarak İstanbul’un su dağıtım sistemine verilmesini adım adım takip etme fırsatı bulmuşlardır.

Staj programının üçüncü gezisi ise 21 Haziran 2017 de İstanbul’un Avrupa yakasının katı atıklarının zararsızlaştırıldığı Kemerburgaz Odayeri Katı Atık Tesislerine düzenlenmiştir. Hergün 10 bin tonun üzerindeki katı atığın getirildiği tesislerde, tıbbi atık sterilizasyon, düzenli depolama, yakma, geri dönüşüm tesisleri gezilmiş, halk sağlığı açısından çok büyük önem taşıyan katı atıkların transferi ve zararsızlaştırılması işlemleri hakkında tesis çalışanları tarafından öğrencilere gerekli bilgiler verilmiştir.