Geleceğin Doktorları Beyaz Önlüklerini Giydi

İstanbul Yeni Yüzyıl Üniversitesi Tıp Fakültesi 1. Sınıf öğrencileri, doktorluğa ilk adımlarını beyaz önlüklerini giyerek attılar.

İstanbul Yeni Yüzyıl Üniversitesi Gaziosmanpaşa Hastanesi Erhan Zafer Akgüç Konferans Salonunda düzenlenen “Beyaz Önlük Giyme” törenine İstanbul Yeni Yüzyıl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yaşar Hacısalihoğlu, Rektör Yardımcıları, Dekanlar, Gaziosmanpaşa Hastanesi Yönetimi, öğretim üyeleri, öğrenciler ve aileleri katıldı.

"Dürüstlük her zaman başı dik tutar"

Törende açılış konuşmasıyla tıp öğrencilerine seslenen ve tebrik eden İstanbul Yeni Yüzyıl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yaşar Hacısalihoğlu tavsiyelerde bulunarak, “Bize düşen görev bu pırıl pırıl gençleri en donanımlı hale getirmek. Bir üniversiteyi üniversite yapan ürettiği değerleridir. Dünyanın neresinde olursanız olun iki önemli özne, hoca ve öğrenci bir araya geldiğinde o değer akışı başlar. Esas olan o iki aktörün kıymetli buluşması, fedakarlığı enerjisi ve özverisidir. Her öğrencinin içinde saklı olduğunu kabul ettiğimiz cevherini fark etmesidir, işlemesidir. Biz bütün gençlerimize öyle bakıyoruz. Gençlerimiz burada çok sayıda vaka görecek ve onlarla birlikte donanımını daha güçlü bir hale getirecek. Bütün her şeyin ortak sentezi dürüst olabilmektir. Dürüstlük aslında taşınması zor bir yüktür. Fakat unutmayın başı hep dik tutar. Bu yükü gönüllü olarak üstlenin. Hayat boyu başınız dik, alnınız açık olsun” ifadelerini kullandı.

“Beyaz önlüklerimizi kirletmemeye özen gösteririz”

Beyaz önlükleri hayatları boyunca gururla taşıdıklarını söyleyen Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Demir Budak da, “Beyaz önlük biz hekimler için üniformadır. Bu beyaz önlüğü meslek yaşamımız boyunca hep onurla taşımaya onu kirletmemeye özen gösteririz. Birinci sınıf öğrencilerimiz her yıl geleneksel bir şekilde bu beyaz önlüklerini bizim elimizden giyerler. Hekimlik zaten bir usta çırak ilişkisidir. Ustası onu giydirecek yetiştirecek ki çırak da ustasını geçebilsin. Onun için bu bizim için anlamlı bir törendir. Kendi önlükleriyle onu kirletmeden, etik değerlere saygı duyarak, mesleklerinde en iyi olma çabası içerisinde olmalarını istiyoruz" dedi.

Konuşmaların ardından öğrencilere üniversitede görevli öğretim üyeleri tarafından önlükleri giydirilerek stetoskopları teslim edildi.

Öğrencilerden oluşan koronun söylediği türküler ise büyük beğeni topladı.