Tiyatro Sanatçısı Dilek Türker Konuğumuz Oldu

İstanbul Yeni Yüzyıl Üniversitesi Atatürkçü düşünce Kulübü, tiyatro sanatçısı Dilek Türker’i konuk etti.

Alev Ofluoğlu Konferans Salonunda gerçekleşen “Kadın ve Sanat” isimli söyleşi, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Emir Tan’ın açılış konuşması ile başladı.

Prof. Dr. Tan, tüm öğrenci kulüplerinin bu tip etkinlikler yapması gerektiğini vurgulayarak, Atatürkçü Düşünce Kulübü üyelerine teşekkürlerini iletti.

Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Nurten Dayıoğlu ve Atatürkçü Düşünce Kulübü Başkanı Onur Ölmez’in, sanatçının yaşamına ve başarılarına dair konuşmalarının ardından onur konuğu tiyatro duayeni Dilek Türker sahneye davet edildi.

Türker, kısa bir gösteriyle harmanladığı konferansında, kendi yaşamından da kesitler verdi. Türk Tiyatrosunun batılı anlamda kurucusu kabul edilen Muhsin Ertuğrul ile yollarının nasıl kesiştiğini anlatan konuşmacı kadının tiyatrodaki ve toplumdaki yerine dikkat çekti.

Anadolu’nun kültürü, değerleri ve aidiyet duygularına vurgu yapan Türker, Ragıp Ertuğrul’un kaleme aldığı “Soytariçe Dilek Türker’in Yaşam Öyküsü” isimli kitabını öğrenciler için imzalayarak söyleşiyi sonlandırdı.