Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Turgay Olcayto Konuğumuz Oldu

Dünya Basın Özgürlüğü Günü etkinlikleri kapsamında, Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Turgay Olcayto İstanbul Yeni Yüzyıl Üniversitesi İletişim Fakültesinin konuğu oldu.

Dünya Basın Özgürlüğü Gününün tarihçesi hakkında bilgiler veren konuşmacı, bu günün çeşitli ülkelerde çeşitli etkinliklerle kutlandığını ifade etti.

Konuşmasında Cumhuriyet Dönemine ve Türkiye’deki ilk basın kuruluşlarına değinen Olcayto, günümüze kadar uzanan gelişmeler hakkında bilgiler verdi.

Basın yasaları konusuna da değinen Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Başkanı, Basın İlan Kurumunun kuruluşuna ilişkin açıklamalarda bulunarak öğrencilerin sorularını yanıtladı.

İletişim Fakültesi Dekan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Nizar Aslan’ın, konuğa çiçek ve teşekkür takdiminin ardından konferans sona erdi.