Dorit Toledo: Perakende Detay ve Lokasyonda Saklıdır

Türkiye Perakende Sektöründe Girişimcilik Hikâyesi Ele Alındı

İstanbul Yeni Yüzyıl Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi, “Girişimcilik” dersi kapsamında Detail Retail Development Şirketi’nin Kurucusu Dorit TOLEDO’yu konuk etti.

Alev Ofluoğlu Konferans Salonunda düzenlenen “Türkiye Perakende Sektöründe Girişimcilik Hikâyesi” isimli konferansın açılışını SBF Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölüm Başkanı Prof. Dr. Mehmet Ünal yaptı.

Prof. Dr. Ünal, Dorit Toledo’ya katılımlarından ötürü teşekkürlerini ileterek, öğrencilere Girişimciliğin önemine dair önemli mesajlar verdi.

Kürsüyü devralan Dorit Toledo, Türkiye’deki AVM pazarını ele aldı. Kapalı Çarşı’nın Dünya çapında ilk AVM olduğunu, modern anlamda ise Galleria AVM’nin Türkiye’de ki ilk AVM olduğunu belirtti.

Türkiye’deki perakende sektörü hakkında istatistiki veriler paylaşan Toledo, ülkeden ayrılan ve ülkeye yeni giriş yapan markalar hakkında detaylı bilgiler verdi.

“Perakende detay ve lokasyonda saklıdır” diyen konuşmacı, uluslararası markaların Türkiye’de konumlandırılması sürecinde hızın önemine dikkat çekti.