Ünlü Radyocu Ceyhun Yılmaz Sosyal Medyayı Anlattı

"Ceyhun Yılmaz ile Yüksek Sohbet" Konferansına Katılım Oldukça Yoğundu

İstanbul Yeni Yüzyıl Üniversitesi’nin Fatih Belediyesi ile ortaklaşa olarak düzenlemiş olduğu Ceyhun Yılmaz ile Yüksek Sohbet konferansı, Alev Ofluoğlu Konferans Salonunda yapıldı.

Katılımın oldukça yoğun olduğu konferansta, ünlü radyocu Ceyhun Yılmaz sosyal medyayı ele aldı.

İlk çağda insanoğlunun iletişim biçimlerini öğrencilere anlatarak sözlerine başlayan Yılmaz, Türkiye’ye radyonun ilk geldiği günleri mizahi bir bakış açısıyla dile getirdi. Zamanla gelişen iletişimi Sosyal Medyaya bağlayan konuşmacı Twitter isimli web sitesi ve benzerlerinin insan hayatındaki yerini irdeledi.

Sosyal medyanın nasıl kullanılması gerektiğine ilişkin bilgiler veren ünlü radyocu, marka ve kuruluşların sosyal medyada yer almasının, vatandaş için bir fırsat olduğunu, bireylerin onlara rahatlıkla ulaşabileceklerini ifade etti.

Kurumlarla, kişiler arasındaki sosyal medya mesajlaşmalarına değinen Yılmaz, istatistiki veriler ışığında sosyal medya hastalıklarına dikkat çekti.

Kürsüyü devralan İstanbul Yeni Yüzyıl Üniversitesi İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler ve Reklamcılık Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Nizar Aslan, mizahın düşündürücü yönüne dikkat çekerek, Nomofobi hastalığına değindi. Türkçe’nin yanlış kullanımlarından da bahseden Yrd. Doç. Dr. Aslan, programın sonunda Ceyhun Yılmaz’a teşekkür belgesi ve bir buket çiçek taktim etti.