“Vektörlerle Mücadele Kumpanyası” Konuğumuz Oldu

İstanbul Yeni Yüzyıl Üniversitesi, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Vektörlerle Mücadele Kumpanyasını konuk etti.

İş Sağlığı Araştırma ve Uygulama Merkezi YENİSARUM’un organize ettiği etkinlik, Alev Ofluoğlu Konferans Salonunda yapıldı.

Açılış konuşması için kürsüye davet edilen Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Emir Tan, kendisinin de mikrobiyoloji ile ilgilendiğini belirterek, vektörlerle mücadelenin önemine dikkat çekti.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Sağlık Daire Başkanlığı’na katılımlarından ötürü teşekkürlerini ileten Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Cüneyt Ulutin, “Çağ ilerledikçe vektörlerle mücadeleye verilen önem azaldı, vektörlerin sayısı artış gösterdi. Kentsel dönüşümlerdeki inşaat alanları birer vektör yuvası haline geldi. Evlerimizden başlayarak bunlarla mücadele etmeye başlamak gerekiyor. Bugün bilimin ışığında vektörlerle mücadele yöntemlerini el alacağız” dedi.

“Vektörler Ritim Grubu Büyük Alkış Aldı”

Vektörlerle Mücadele Kumpanyasının, ilaçlama materyali olarak kullanılan diper, sırt pompası, sivrisinek ışık tuzağı, kene tulumu, fare istasyonu gibi araçlarla yaptığı “Vektörler Ritim Grubu” gösterisi, izleyenler tarafından büyük alkış aldı.

“Mağdurun Sesi”, “Müjdat Sivri ile Tatlı Sivri”, “Evimize İlaçlama Ekibi Geldi”, “Halkın Gözünde İlaçlama”, “Önceliğimiz İş Güvenliği”, “Sivrinin Psikolojik Muayenesi” isimli oyunlarla sahneye çıkan İstanbul Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Hıfzıssıhha Müdürlüğü personeli, son olarak Vektörler Korosunu seslendirdi.