Yangın Güvenliğinde Girişimcilik Konferansı Düzenlendi

İstanbul Yeni Yüzyıl Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Girişimcilik Dersi kapsamında, Set Yangın Şirketi Yönetim Kurulu Başkanı Tolga Bayoğlu konuğumuz oldu.

Bayoğlu, Alev Ofluoğlu Konferans Salonunda gerçekleşen etkinlikte “Milli Yangın Projesi” girişimleriden söz ederek, sektörde nasıl gelişmeler sağlanabileceğinden bahsetti.

Konuşmacı, Türkiye’de bir Yangın Akademisi kurulması gerektiğinin altını çizerek, Türkiye’de 32000, İstanbul’da ise 4700 itfaiyeci olduğunu, bu sayıların ülkenin ve şehrin ihtiyaçlarını karşılamak için yeterli olmadığını ifade etti.

Yangın söndürmede kullanılan madde ve malzemeler hakkında bilgiler veren Bayoğlu, potasyum polimer maddesinin yangın söndürmedeki öneminden bahsetti.