İstanbul Yeni Yüzyıl Üniversitesi 2016-2017 Yaz Öğretimi İle İlgili Duyuru

1) Yaz öğretiminde ders almak tercihe bağlıdır. Öğrencilerin ödediği Eğitim ücretleri ilgili yılın güz ve bahar dönemlerini kapsamaktadır. Yaz Öğretimi bu kapsamın dışındadır.

2) Yaz öğretiminde bir dersin açılabilmesi için gerekli olan öğrenci sayısı rektörlük onayıyla belirlenir.

3) İYYÜ öğrencileri, İYYÜ dışındaki bir üniversitede açılan yaz öğretimi dersini, kredisi eşit veya daha fazla, içeriği eşdeğer olmak kaydı ile bölüm kurulunun olumlu görüşü ve Fakülte Yönetim Kurulu kararı ile alabilirler.

4) İYYÜ'de İngilizce olan bir ders farklı bir dilde alınamaz.

5) Yaz öğretiminde ders alınacak İYYÜ dışındaki üniversitenin ilgili programının ÖSS yerleştirme taban puanının, öğrencinin İYYÜ' de yerleştiği programın taban puanına eşit veya daha yüksek olması gerekir. Yatay geçişle Üniversitemize gelen öğrenciler önceki yükseköğretim kurumuna yerleştikleri yıldaki taban puanını esas almalıdırlar.

6) Diğer yükseköğretim kurumu öğrencileri öğretimini sürdürdüğü kurumdan onay alarak yaz öğretimi ders seçme ve kayıt süresi içerisinde Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı’na başvurularını yapabilirler.

7) Yaz öğretiminde öğrencinin tercihine göre en fazla 4 ders veya 30 AKTS’lik ders alınabilir. (30 AKTS, 4’den fazla derse karşılık geliyorsa bu durumda ders sayısına bakılmaz.)

8) Ön koşullu derslere ilişkin uygulama Yaz Öğretiminde de geçerlidir.

9) Ders seçimleri Program/Bölüm başkanlıklarına ve Fakülte Dekanlığına (Hukuk Fakültesi için) yapılacaktır.

10) Yaz öğretimi ücreti yatırılmadığı taktirde öğrencinin ders kaydı geçersiz sayılır.

YAZ ÖĞRETİMİ YÖNERGESİNİ GÖRÜNTÜLEMEK İÇİN TIKLAYINIZ

Yaz Öğretimi İle İlgili Önemli Tarihler

• Ders talep toplama ve ödeme işlemleri 7 Temmuz 2017 saat 12:00'de sona erecektir.

• Kesin olarak açılacak dersler aynı gün mesai bitimine kadar duyurulacaktır.

Yaz Öğretimi Ücretleri

1. Yaz öğretiminde açılan bir derse kayıt yaptırdığı halde devam etmeyen veya başarısız olan öğrencinin ücreti iade edilmez.

2. ÖSYM kılavuzunda yer alan burslu programlardaki öğrenciler, yaz öğretiminde ders almaları halinde öğrenim ücretini bursluluk oranlarına göre ödeyeceklerdir.

3. Tam ücretli İYYÜ öğrencilerine yaz öğretim ücreti %25 oranında indirimli uygulanacaktır.

Lisans Programları

700 TL (ders saat ücreti) KDV dahil

Önlisans Programları

300 TL (ders saat ücreti) KDV dahil

* İngilizce Hazırlık Sınıfı

6.500 TL (KDV dahil)

** İngilizce dersleri (İngilizce I, II, II, IV)

250 TL (KDV dahil)

* İYYÜ dışında yaz öğretiminde İngilizce derslerini (hazırlık sınıfı dahil) almak isteyen öğrenciler seviye tespitinden sonra derslere başlayabilirler.

** Hazırlık sınıfı kaydı daha önce hazırlık sınıfında başarısız olan öğrencilere yöneliktir.

2016-2017 Yılı Yaz Öğretimi Ücretleri

Lisans İYYÜ ÖĞRENCİSİ (TL) İYYÜ DIŞINDAN GELEN ÖĞRENCİ (TL)
Tam Ücretli 525 TL 700 TL
ÖSYM Tam Burslu Ücretsiz 700 TL