Yeni Yüzyıl Okulları Geliyor

Vatan Sağlık ve Eğitim Vakfı (VASEV) tarafından 2009 yılında kurulan ve kısa sürede vakıf üniversiteleri arasında en çok tercih edilen eğitim kurumu olan İstanbul Yeni Yüzyıl Üniversitesi, 2018 yılında başlatacağı yeni yatırımlarla tüm alanlarda eğitim veren bir kuruma dönüşecek.

İstanbul Cevizlibağ’daki yerleşkesinde 11 bin öğrenciyle Türkiye’nin göz bebeği vakıf üniversitelerinden biri olan İstanbul Yeni Yüzyıl Üniversitesi, yükseköğrenimin yanı sıra; anaokulu, ilkokul, ortaokul ve lise eğitimi ile ülkemizin en büyük eğitim yuvalarından birine dönüşecek. İstanbul Yeni Yüzyıl Üniversitesi’ni bünyesinde barındıran Vatan Sağlık ve Eğitim Vakfı(VASEV), önümüzdeki yıl (2018) toplam 150 milyon dolarlık yatırım atağı başlatarak yeni okullar açacak.

İstanbul Yeni Yüzyıl Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Dr. Azmi Ofluoğlu, üniversitenin Cevizlibağ yerleşkesinde düzenlediği basın toplantısında, eğitimin tüm alanlarında var olabilme projesinin uzun süredir gündemlerinde olduğunu altını çizerek, “Yeni Yüzyıl markasını eğitimin tüm alanlarında faaliyet gösteren bir eğitim yuvası haline dönüştürmek için gerekli projelendirmeyi yapmış bulunuyoruz. Yükseköğrenim alanında İstanbul Yeni Yüzyıl Üniversitesi’nin elde ettiği başarıların rehberliğinde; anaokulu, ilkokul, ortaokul ve lise düzeyinde eğitim veren bir kurum olmak üzere 2018’de yola çıkarak, yeni okullarımızı en kısa sürede eğitime kazandıracağız. “Yeni Yüzyıl Okulları” ismiyle eğitim-öğrenim hayatına kazandıracağımız okullarla çağdaş bilimin ışığında, ülkesini seven, Atatürkçü nesiller yetiştirmeyi hedefliyoruz” dedi.

“Üniversitemiz Büyüyor”

Cevizlibağ’da halen hizmet vermekte olan üniversite yerleşkesinin kapasitesinin daha çok öğrenciye daha iyi hizmet vermek amacıyla büyütülmekte olduğunu ifade eden Dr. Azmi Ofluoğlu, Tıp Fakültesi Hastanesinin ise 2019 sonuna hazır olacağını söyledi. Dr. Ofluoğlu şöyle konuştu: “Topkapı Cevizlibağ’daki mevcut binamızın yanındaki toplam 10 bin 807 metrekare alana sahip yeni ek binamızın inşaatı hızla sürüyor. Bu binamızın 2018 Mayıs’ında tamamlanmasıyla öğrencilerimize sunduğumuz eğitim-öğretim imkânlarını daha da artıracağız. Halen hizmet vermekte olan binamızda inşa edilecek spor tesisimiz sayesinde ise öğrencilerimiz basketbol, voleybol, hentbol, futbol gibi pek çok spor dallarında kendisini geliştirme imkânına sahip olacak. Sancaktepe’deki yeni Tıp Fakültesi hastanemiz ile aynı yerleşkede bulunacak olan kız ve erkek öğrenci yurtlarını en kısa sürede hizmete sokuyoruz. İnşaatına çok yakın bir tarihte başlanacak olan hastanemiz, tıp ve sağlık bilimleri alanında eğitim alan öğrencilerimizin eğitimi ile bölge insanına sağlık hizmeti sunulabilmesi anlamında önemli bir ihtiyaca cevap verecek.”

Yatırım Ve İstihdamların Büyüklüğü

İstanbul Yeni Yüzyıl Üniversitesi’ne hayat veren VASEV’in, kısa bir süre içinde başlatacağı Yeni Yüzyıl Okulları projesi, Tıp Fakültesi Hastanesi, kız ve erkek yurtları ile ek bina projeleri ile yaklaşık 150 Milyon Dolar tutarında bir yatırım öngördüğünü kaydeden Dr. Azmi Ofluoğlu, bu yatırımlar için de yaklaşık 7 bin kişilik bir istihdamın öngörüldüğünü söyledi. Eğitimdeki başarılarının yurt içinde ve yurt dışında verilen ödüllerle takdir edildiğini kaydeden Ofluoğlu, “Yurt içinden çok sayıda ödülü bulunan üniversitemiz, geçtiğimiz Ekim ayında Avrupa’da iki ödüle birden layık görüldü. Almanya’daki ‘Marka İmaj Avrupa Başarı Ödülleri’ töreninde ‘Yılın En Başarılı Eğitim Kurumu’ ödülünü, İngiltere’deki Uluslararası Kalite Zirvesi’nde ise ‘2017 Uluslararası Kalite Ödülü’nü aldık” diye konuştu.

“Öğretmen odaklı olmalıyız”

İstanbul Yeni Yüzyıl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yaşar Hacısalihoğlu da basın toplantısında yaptığı konuşmada, Yeni Yüzyıl Okulları projesinin, Yeni Yüzyıl Üniversitesi’nin öğrenci altyapısını oluşturma fikrinden kaynaklandığını bildirdi. Prof. Dr. Hacısalihoğlu şöyle konuştu: “Yükseköğrenim alanında İstanbul Yeni Yüzyıl Üniversitesi’nin elde etiği başarıları; anaokulu, ilkokul, ortaokul ve lise düzeyinde eğitim verecek olan Yeni Yüzyıl Okulları’nda da devam ettirmeyi hedefliyoruz. 2018’de yola çıkarak, yeni okullarımızı en kısa sürede eğitime kazandıracağız. Eğitimde bugün devrim yapabilmemiz için öğretmen odaklı olmalıyız. Yeni açacak olduğumuz okullarda da öğrencilerin okullarına severek gidecekleri ortamları oluşturacağız. Sevimli ve yaşayan bir konsept düşünüyoruz.”