Yönetmen ve Senarist İsmail Güneş Konuğumuz Oldu

İstanbul Yeni Yüzyıl Üniversitesi Edebiyat ve Kültür Kulübü, ünlü yönetmen ve senarist İsmail Güneş’i konuk etti.

“Edebiyat ve Sinema” konulu söyleşi, Alev Ofluoğlu Konferans Salonunda yapıldı. Etkinliğe İstanbul Yeni Yüzyıl Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Dr. Azmi Ofluoğlu, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Senarist ve Yönetmen İsmail Güneş, “sanat” kavramına vurgu yaparak, sanatın iyi ve kötü olarak nitelendirilebileceğini ifade etti. Sanatın kötü tarafını barındıran gişe filmlerine atıfta bulunan konuşmacı, Kervan 1915 filminin yapım, tanıtım ve geri çekiliş sürecini anlatarak “100 yıldır beklenen filmi çektik ama beklenen seyirciyi elde edemedik” dedi.

Türk dizi ve sinemalarına değinen Güneş, “Günümüzde televizyon sektörü edebi eserlerin uyarlamalarını doğru biçimde yapmıyor. Diziler gerçek hayatı yansıtmıyor, daha çok kadın-erkek ilişkilerini ele alıyor” dedi.

Eğitim öğretim sürecinde sinemaya daha çok yer verilmesi gerektiğinin altını çizen senarist ve yönetmen, “Sinema sanatının ilkokuldan üniversite son sınıfa kadar okutulması lazım. Sinema her yerde hayatımızda. İnsanımız sanatı sanat olmayandan ayırmayı öğrenmeli” dedi.

Edebiyat ve Kültür Kulübü adına Senarist ve Yönetmen İsmail Güneş’e Fen Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Erol Ülgen plaket takdim etti.

Söyleşi fotoğraf çekiminin ardından sona erdi.