Yerel Yönetimlerde İş Sağlığı ve Güvenliği Sempozyumu...
İstanbul Büyükşehir Belediyesi İş Sağlığı ve Güvenliği Müdürlüğü, Türkiye Belediyeler Birliği, Marmara Belediyeler Birliği, İstanbul Halk Sağlığı Müdürlüğü, Marmara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Yerel Yönetimler Bölümü, İstanbul Üniversitesi İstanbul Tıp Fakültesi Halk Sağlığı Anabilim Dalı, İstanbul Üniversitesi İş Sağlığı ve Güvenliği Koordinatörlüğü, Bezmialem Vakıf Üniversitesi Tıp Fakültesi Halk Sağlığı Anabilim Dalı, İstanbul Yeni Yüzyıl Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi İş Sağlığı ve Güvenliği Bölümü, Biruni Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi İş Sağlığı ve Güvenliği Bölümü paydaşlığında gerçekleştirilen Yerel Yönetimlerde İş Sağlığı ve Güvenliği Sempozyumu 9 Mayıs 2014 tarihinde Lütfi Kırdar Kongre Merkezinde gerçekleştirildi.
Yerel Yönetimlerde İş Sağlığı ve Güvenliği Sempozyumuna Edirne’den Mardin’e, Rize’den İzmir’e, Van’da İstanbul’a Hatay’da Çanakkale’ye Tokat’tan Tekirdağ’a Türkiye’nin dört bir köşesinden 1200 katılımcı ile gerçekleştirildi. İş Sağlığı ve Güvenli hizmet sektöründe aktif görev yapan kişilerden oluşan katılımcıların yoğun ilgisi Sempozyum Düzenleme Kurulu, Bilim Kurulunu heyecanlandırdı.
İstanbul Kongre Merkezinde, Üsküdar Salonu ve Beylerbeyi Salonları’nda aynı anda devam eden sempozyumda her iki salonda toplam 9 oturum yapıldı.
Üsküdar Salonunda; İş Sağlığı ve Güvenliği alanında Türkiye’de söz sahibi akademisyenlerin katılımı ile 4 oturum halinde gerçekleşti. Oturumlardaki konular İş Sağlığı ve Güvenliği alanındaki tüm ana konuları kapsayacak şekilde planmış olup, her oturum 3 konuşmacı ve bir oturum başkanı yer aldı.
Öğr. Gör. Aliye Kaşarcı Hakan’ın Düzenleme Kurulu, Dr. Öğr. Üyesi Esin Tümer’in Bilim Kurulunda yer aldığı Sempozyum’da, çağrılı konuşmacı olan Dr. Öğr. Üyesi Esin Tümer ilk oturumda “Şehir Şantiyelerinde İş Sağlığı ve Güvenliği” konulu bildirisi ile Üsküdar Salonunda sunumunu gerçekleştirdi.
Üsküdar Salonu 4. Oturumda, lisans ve yüksek lisans dersleri veren hocamız Dr. Alpaslan Hamdi Kuzucuoğlu “Yerel Yönetimlerde Acil Durum Yönetiminde İstanbul Büyükşehir Belediyesi Örnek Çalışmaları” konulu bildirisi ile sunumunu gerçekleştirdi.
Beylerbeyi Salonunda; İş Sağlığı ve Güvenliği alanında uzun yıllar çalışan pratik ve teorik altyapıları olan katılımcılardan oluşan 25 katılımcı sözel bildirilerini sundu. Sözel sunumlar 5 oturum halinde gerçekleşti. Her oturumunda 5 konuşmacı ve bir başkan olarak planlanmıştı.
İş Sağlığı ve Güvenliği 3.Sınıf Öğrencimiz Mustafa Eryüksel “Ülkemizde, İş Kazası, Meslek Hastalığı, Bu Nedenlerle Ölen ve İş Göremezlik Sayılarının, İllerdeki ve İş kollarındaki, Sigortalı İşçi ve İşyeri Sayılarına Göre Standardize Edilerek Değerlendirilmesi” konulu bildirisi ile Beylerbeyi Salonunda sunumunu gerçekleştirdi.
B2 katı holünde 10 katılımcımızın poster bildirileri sergilendi. Üniversitemizden “Yerel Yönetimlerde Biyolojik Risk Etmenlerinin Değerlendirilmesi” ve
“Medya Kanallarına Yansıyan İş Kazası İstatistikleri” posterleri ile katım sağlandı.
Sempozyum katılımcılarının her birinin beklentileri ve öğrenmek istedikleri farklı olabilir. Üsküdar Salonu ile Beylerbeyi Salonu’ndaki sunumları tercih yaparak ve daha spesifik dinlemek isteyen katılımcıların sempozyumdan maksimum faydalanmasına yardımcı olmak hedeflenmişti.
İstanbul Büyükşehir Belediyesinden Profosyonel ekip tarafından hazırlanan “İş Sağlığı ve Güvenliği” kitabının katılımcılara verildiği, Sempozyum http://www.tbbtv.gov.tr adresinden canlı yayınlandı.