Anasayfa / Akademik / Fakülteler / Eczacılık Fakültesi
Aktivite ve Duyurular
SGK Süreyyapaşa Sağlık Sosyal Güvenlik Merkez Müdürü Ecz. Şule Kınçak ve Ecz. Emral Çelebi Konuğumuz Oldu
title

İstanbul Yeni Yüzyıl Üniversitesi Eczacılık Fakültesi öğrencileri, ‘Mevzuat Ders Seminerleri’ kapsamında dış paydaşlar ile buluşmaya devam ediyor. 19 Nisan 2019 tarihinde SGK Süreyyapaşa Sağlık Sosyal Güvenlik Merkez Müdürü Ecz. Şule Kınçak ve Ecz. Emral Çelebi Üniversitemize konuk oldular.

Eczacılık Fakültesi 4. Sınıf Öğrencileriyle bir araya gelen Ecz. Şule Kınçak ve Ecz. Emral Çelebi;  Eczacılık Mevzuatı ve Eczane Yönetimi kapsamında dış paydaş olarak SGK ve Süreyyapaşa Merkez Müdürlüğünün organizasyonu, birimlerin yetki ve sorumlulukları, eczacılar ve eczaneler, ödemeler, uygulama ve esaslar, reçete kontrolleri, iş akış süreçleri işleyişi, sağlık hizmetlerine ilişkin bilgilerin elektronik ortamda gönderilmesini sağlayan MEDULA sistemi ve işleyişi konularında öğrencileri  bilgilendirdiler.

Seminerin sonunda öğrencilerden gelen soruları yanıtlayan Ecz. Şule Kınçak ve Ecz. Emral Çelebi’ye İstanbul Yeni Yüzyıl Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Emir Tan ve Eczacılık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İmer Okar tarafından plaket takdim edildi.

Yayınlanma Tarihi : 19.4.2019
Uzm. Ecz. Deniz Özler Kıral Konuğumuz Oldu
title

İstanbul Yeni Yüzyıl Üniversitesi Eczacılık Fakültesi, İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü, İlaç ve Eczacılık Şube Müdürü Uzm. Ecz. Deniz Özler Kıral’ı konuk etti.

12 Nisan 2019 tarihinde Eczacılık Fakültesi 4. Sınıf Öğrencileriyle bir araya gelen Uzm. Ecz. Özler Kıral, Eczacılık Mevzuatı kapsamında Dış Paydaş olarak İstanbul Eczacılık Şube Müdürlüğünün organizasyonu, birimlerin yetki ve sorumlulukları, Eczacılar ve Eczaneler, Ecza Depoları, İlaç İhracat Firmaları, İlaç ve Tıbbi Ürünler, Kozmetik Ürünler ve kaçak ürünler ile uyuşturucu ve psikotrop madde kontrolleri, iş akış süreçleri konusunda öğrencileri bilgilendirdi.

Seminerin sonunda öğrencilerden gelen soruları yanıtlayan Uzm. Ecz. Deniz Özler Kıral’ a İstanbul Yeni Yüzyıl Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Emir Tan ve Eczacılık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İmer Okar tarafından plaket takdim edildi.

Yayınlanma Tarihi : 15.4.2019
"İlaç Üretiminde GMP, Kalite Güvence, Kalite Kontrol" Semineri Düzenlendi
title

İstanbul Yeni Yüzyıl Üniversitesi Eczacılık Fakültesi, Merck Sharpe&Dohme İlaç Firmasından Kalite Direktör Yardımcısı  Alp Kırmaz'ı konuk etti. "İlaç Üretiminde GMP, Kalite Güvence, Kalite Kontrol" konulu seminere, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Eczacılık Fakültesinden Dr. Öğr. Üyesi Sermin Biçer’in açılış konuşmasının ardından, Kalite Direktör Yardımcısı Alp Kırmaz öğrencilere ilaç üretiminde “İyi İmalat Uygulamaları - Good Manufacturing Practice (GMP)” hakkında bilgiler verdi.

Kalite Direktör Yardımcısı Kırmaz, 1930’lu yıllardan itibaren “İyi İmalat Uygulamaları-GMP” kavramı ve kurallarının tüm dünyada geliştiğini, üretim hattında uygulanan hiyjen ve kalite kurallarının ilaç üretiminde çok yüksek standartta olduğunu,  ülkemizde de 1928’den itibaren yasal çerçevesi oluşturularak uygulanmaya başlanan ilaç kalite standartlarının uluslararası düzeye ulaştığını ve bugün Türkiye'nin Uluslararası İlaç Denetim Birliği (PIC/S) üyeliğine kabul edilmesinin de bunun en iyi göstergesi olduğunu söyledi.

Kalite Direktör Yardımcısı Kırmaz,  GMP uygulamalarının üretim yerinin dizaynından, üretim ekipmanın kurulumu ve çalışma prosedürlerinin oluşturulması, personelin eğitimi, kayıt sistemlerinin çok iyi yapılması,  iç ve dış denetimler dahil pek çok kurallara bağlı olduğunu belirterek, GMP  gereklilikleri hakkında detaylı bilgiler sundu.

İyi İmalat Uygulamaları(GMP) Kılavuzuna Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu’nun web sitesinden ulaşılabileceğini belirten konuşmacı, bunların öğrenciler tarafından incelenmesinin eğitimleri için oldukça yararlı olacağını ifade etti.

Seminer, plaket takdiminin ardından sona erdi.

Yayınlanma Tarihi : 30.11.2018
‘Kadına Yönelik Şiddet’ Paneli Düzenlendi
title

25 Kasım Kadına Şiddete Karşı Mücadele ve Dayanışma Günü Haftası kapsamında, İstanbul Yeni Yüzyıl Üniversitesi Eczacılık Fakültesi ‘Kadına Yönelik Şiddet’ isimli bir panel düzenledi.

Açılış konuşmasını Eczacılık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İmer Okar’ın yaptığı etkinliğe, panelist olarak Emekli Uzman Eczacı Belkıs ÜNVER, Prof. Dr. Ersi KALFOĞLU, Doç. Dr. Meriç KARACAN, Dr. Öğr. Üyesi Gavril PETRİDİS ve Öğr. Gör. Sotiri KALFOĞLU katıldı.

Panelde konuşmacılar kadına yönelik aile içi şiddet, tarihte kadına karşı şiddet, Dünyada ve Türkiye’de kadına yönelik şiddet konularında detaylı bilgiler paylaştı.

Yayınlanma Tarihi : 30.11.2018