Anasayfa / Akademik / Fakülteler / Sağlık Bilimleri Fakültesi
Aktivite ve Duyurular
Prof. Dr. Mehmet Ünal’dan Fizyoloji Kongresi’nde Üniversitemizi Temsil Etti

Sağlık Bilimleri Fakültemizin Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölüm Başkanı Prof. Dr. Mehmet Ünal, Türk Fizyolojik Bilimler Derneği tarafından düzenlenen 45. Ulusal Fizyoloji Kongresi’nde Üniversitemizi temsil etti.

31 Ekim -3 Kasım 2019 tarihleri arasında Kuşadası’nda düzenlenen kogrede bir konuşma gerçekleştiren Prof. Dr. Mehmet Ünal, oturum başkanı ve Bilim Kurulunda Poster Jürisi olarak da görev aldı. Fizyolojik Bilimlerdeki son gelişmelerin tüm yönleriyle ele alındığı kongreye ulusal ve uluslararası çok sayıda Fizyolog katıldı.

Yayınlanma Tarihi : 7.11.2019
FlyMedi Kurucusu Enes Çiftçi Konuğumuz Oldu

İstanbul Yeni Yüzyıl Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Beslenme ve Diyetetik Bölümü, Girişimcilik Dersi kapsamında “Online Medikal Turizm” isimli bir seminer düzenledi. Seminer kapsamında FlyMedi kurucusu Enes Çiftçi öğrencilere şirket kurulum süreçlerinden bahsetti.

Alev Ofluoğlu Konferans Salonunda gerçekleşen etkinlikte, İYYÜ 2014 Mezunu olan Enes Çiftçi  öğrencilere girişimcilik süreci boyunca yaşadığı zorlukları, iş fikirlerinin  nasıl geliştirilmesi gerektiğini ve şirket kurulum süreçlerini anlattı.

Öğrencilere tecrübelerini aktararak gelecekteki iş yaşamlarıyla ilgili tavsiyelerde de bulunan Çiftçi’ye, Beslenme ve Diyetetik Bölümü Araştırma Görevlisi Cansu Beril Kızılırmak tarafından Teşekkür Belgesi takdim edildi.

Yayınlanma Tarihi : 1.11.2019
Sağlık Bilimleri Fakültesi Öğrencilerinden Ağaçlandırma Çalışması

Üniversitemiz Sağlık bilimleri Fakültesi öğrencileri Üniversite Kültürü Dersi ödevi kapsamında Sultangazi’de ağaçlandırma çalışması gerçekleştirdi.

Öğrencilerimiz Sultangazi Belediyesi ile gerçekleştirdiği işbirliği çerçevesinde belediye ekipleri ile birlikte Sultangazi Prof.Dr. Fuat Sezgin Anadolu Lisesi okul bahçesini ağaçlandırdı. Okul bahçesine öğrencilerimiz tarafından 25 adet yaprak döken ağaç dikildi. Üniversite olarak biz de öğrencilerimizi bu anlamlı davranışlarından dolayı kutluyoruz.

Yayınlanma Tarihi : 22.10.2019
Hemşirelik Bölümü Öğrencileri Okmeydanı Darülaceze Kurumunu Ziyaret Etti

İstanbul Yeni Yüzyıl Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü, Okmeydanı Darülaceze Kurumu’na ziyarette bulundu. Öğrenciler, kurumda verilen sağlık ve sosyal destek hizmetlerini yerinde görerek işleyiş hakkında bilgi sahibi oldular.

Halk Sağlığı Hemşireliği Dersi kapsamında gerçekleşen gezide, öğrenciler Okmeydanı Darülaceze Kurumu’nda yaşlı sağlığı ve bakım hizmetleri ile ilgili teorik ve pratik bilgiyi bir arada alma fırsatı elde ederken; kuruma kabul edilme, kurumda sosyal rehabilitasyon çalışmaları ve gönüllü olarak hizmet verme kriterleri hakkında da uzmanlarla konuşma imkanı buldular.

Öğrencilerin Okmeydanı Darülaceze Kurumu’ndaki yaşlı bireylerle birebir sohbet etme imkanı bulduğu gezide, duygusal anlar da yaşandı. Öğrencilerden ayrılmak istemeyen kurum sakinleri, gençlerden kendilerini daha sık ziyaret etmelerini istedi.

Yayınlanma Tarihi : 14.10.2019
Girişimcilik ve KOSGEB Faaliyetleri Semineri Düzenlendi

İstanbul Yeni Yüzyıl Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi, Girişimcilik Dersi kapsamında “Girişimcilik ve KOSGEB Faaliyetleri” isimli bir seminer düzenledi.

Seminerin açılış konuşmasını yapan Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekan Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Itır ERKAN, KOSGEB ile Üniversitemiz arasında imzalanan protokol anlaşması hakkında bilgi vererek, girişimcilik dersini başarı ile tamamlayan öğrencilere bahar dönemi sonunda “Uygulamalı Girişimcilik Eğitim Sertifikası” verileceğini söyledi.

Girişimcilik Dersi Seminerlerinin konuğu bu kez KOSGEB Kobi Uzmanı Emre YILMAZ oldu. Emre YILMAZ konuşmasında öğrencilere KOSGEB’in faaliyetleri ve öğrencilerin iş planı hazırlarken dikkat etmeleri gereken konular ile ilgili tavsiyelerde bulundu.

Seminer sonrası Yılmaz'a, Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekan Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Itır ERKAN tarafından teşekkür belgesi takdim edildi.

Yayınlanma Tarihi : 8.10.2019
Fresh World Tesislerine Teknik Gezi Düzenledik
title

İstanbul Yeni Yüzyıl Üniversitesi  Sağlık Bilimleri Fakültesi, İngilizce Beslenme ve Diyetetik Bölümü öğrencileri ‘Kitchen Training in Nutrition Science’  dersi kapsamında ‘Fresh World’ taze meyve sebze işleme tesisine teknik ziyarette bulundu.

Öğr. Gör. Ertan Uçar ve Arş. Gör. Hilal Demirkesen Bıçak gözetiminde gerçekleştirilen etkinlikte, firma yetkilileri öğrencilere üretim hakkında detaylı bilgiyi aktardıktan sonra öğrencilerimiz tarafından saha incelemesi  yapıldı.

İstanbul  Sancaktepe’de bulunan 1800 metrekare kapalı alana kurulu ileri teknolojiye sahip cihazlarla donatılmış ve tüm kalite standartlarını sağlayan Fresh World; ülkemizde bu iş kolunda hizmet veren sayılı firmalardan biridir. Tüketici talebi doğrultusunda yıkanmış, ayıklanmış, doğranmış ve paketlenmiş tüketime hazır sebze ve meyve işleyen tesis profesyonel mutfakların haricinde son tüketicinin de ulaşabileceği ürün yelpazesine sahiptir. Saha incelemesi sonrası öğrencilerimizin soruları cevaplandırılmış ve hediye edilen Fresh World salataları ile tesisten ayrılarak verimli bir teknik ziyaret tamamlanmıştır.

Yayınlanma Tarihi : 15.5.2019
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16