Anasayfa / Akademik / Fakülteler / Sağlık Bilimleri Fakültesi
Aktivite ve Duyurular
Temel İSG Eğitimi 27.01.2020 - 31.01.2020
27.01.2020 ve 31.01.2020 tarihleri arasında (Pazartesi, Salı, Çarşamba, Perşembe ve Cuma günleri) saat 00.00-24.00 arasında Uzaktan Eğitim sisteminde "SAĞLIK BAKANLIĞI HASTANELERİNDE STAJ YAPACAK ÖĞRENCİLERİ İÇİN TEMEL İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ EĞİTİMİ" yapılacaktır. Öğrenciler o tarihler içerisinde belirtilen saatler aralığında istediği zaman girip ders videosunu izleyebilirler. Videoyu baştan sona kadar izlemek zorunludur. Eğitim bittikten sonra diğer hafta itibari ile öğrenciler sertifikalarını İSG Bölüm Odası'ndan (Ek Bina 805 numaralı oda) temin edebilirler.

Bu tarihler arasında Online ders videosunu izleyemeyenler 08.02.2020 ve 09.02.2020 (Cumartesi ve Pazar günleri) tarihlerinde izleyebilirler.

KATILIM FORMUNU GÖRÜNTÜLEMEK İÇİN TIKLAYINIZ

Yayınlanma Tarihi : 14.1.2020
Sağlık Bilimleri Fakültesi "Girişimcilik" Dersine Göksel Aksu Konuk Oldu

İstanbul Yeni Yüzyıl Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi "Girişimcilik" dersi kapsamında WESSİ Yönetim Kurulu Başkanı Göksel AKSU'yu konuk etti.

Alev Ofluoğlu Konferans Salonunda yapılan etkinlikte, Aksu öğrencilere kendi iş hayatından da örnekler vererek ‘E-ticaret ve Girişimcilik’ hakkında bilgiler verdi. Aksu, e-ticaret ile ilgili verdiği bilgilerde, bu konuda girişimcilik yapacak kişilerin nelere dikkat etmesi gerektiğini, nasıl zorluklarla karşılaşabileceklerini yaptığı sunumla ifade etti. Konuşmanın sonunda kendisine yöneltilen soruları cevaplayan Aksu, öğrencilere hayal etmekten vazgeçmeyerek ve hayallerini gerçekleştirmek için bir hedef belirleyip harekete geçmelerini öğütledi."

Konuşması sonrasında WESSİ Yönetim Kurulu Başkanı Göksel AKSU'ya teşekkür belgesi takdim edildi.

Yayınlanma Tarihi : 17.12.2019
Sağlık Bilimleri Fakültesi’nden Deprem Bilinçlendirme Semineri

Üniversitemiz Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü tarafından "Deprem Öncesinde, Sırasında ve Sonrasında Yapılması Gerekenler" konulu bir seminer düzenlendi.

Sağlık Bilimleri Fakültesi öğretim üyeleri ve öğrencilerinin katılımı ile gerçekleştirilen seminerde Hemşirelik Bölümü son sınıf öğrencilerinden Bilge UĞUR ile Bahar ŞENADLI videolar eşliğinde dünyada ve Türkiye’de yaşanmış olan büyük depremlerle ilgili bilgiler verdiler. Seminerde, deprem öncesinde, sırasında ve sonrasında yapılması gerekenler anlatılırken, neden olduğu maddi ve manevi zararlar hakkında bilgiler de verildi. Yoğun bir katılımla gerçekleşen seminerde öğrenciler, merak ettikleri soruları sorarak bilgi aldılar.

Yayınlanma Tarihi : 16.12.2019
Hemşire Adayları İçme Suyu Arıtma Tesisini Ziyaret Etti

Üniversitemiz Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü son sınıf öğrencileri, Büyükçekmece İçme Suyu Arıtma Tesisini ziyaret ederek, su güvenliği konusunda yapılan çalışmaları inceledi.

Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü son sınıf öğrencileri, toplumun ve çevrenin sağlığı ile ilgili olarak yerel yönetimlerin “Su Güvenliği” konusunda yaptıkları çalışmaları yerinde izlemek amacıyla Öğr. Gör. Afet MİSHAL nezaretinde Büyükçekmece İçme Suyu Arıtma Tesisini ziyaret etti. Öğrencilere tesis ziyaretinde ilk olarak bir video sunumuyla tesisin işleyişi hakkında bilgilendirme yapıldı. Daha sonra öğrenciler tesisin tüm birimlerini gezerek, barajdan gelen suyun arıtılmasından, içilebilir hale gelmesine dek tüm aşamalarını incelediler. Ziyaret süresince yetkililer de öğrencileri bilgilendirerek onların sorularına yanıt verdiler.

Yayınlanma Tarihi : 16.12.2019
Otizmli Çocuklar Öğrencilerimizin Organizasyonuyla Futbol Oynadı

İstanbul Yeni Yüzyıl Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Fizyoterapi Ve Rehabilitasyon Bölümü 1. Sınıf öğrencileri, sosyal sorumluluk projesi kapsamında otistik çocuklar ile Galatasaray Futbol Okulu’nun oyuncularını dostluk maçında bir araya getirdi.

Üniversitemizin Sağlık Bilimleri Fakültesi Fizyoterapi Ve Rehabilitasyon Bölümü 1. Sınıf öğrencilerinden Berfin Baybek, Deniz Tok, Osman Kaan Çevik, Sudenur Sakarya, Ada Taşdelen, Fakülte Dekanı Prof. Dr. Cüneyt Ulutin’in koordinasyonunda renkli bir sosyal sorumluluk projesine imza attı. Bu kapsamda öğrencilerimiz otizm konusunda farkındalık yaratmak amacıyla, Ataşehir Hilde Otizm Gençlik ve Spor Kulübü Derneği ile işbirliği yaparak otizmli çocuklar ile Bakırköy Aslanspor Kulübü oyuncuları arasında dostluk maçı organize etti. Futbol maçı renkli bir atmosferde geçerken, maçın ardından öğrencilerimiz tarafından otizmli çocuklara çeşitli hediyeler verildi.

Yayınlanma Tarihi : 6.12.2019
Hemşirelik Bölümü Öğrencilerinden Halk Ekmek Fabrikası’na Ziyaret

Üniversitemiz Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü öğrencileri gıda güvenliği konusunda bilgi almak üzere Eyüp Cebeci’de bulunan İstanbul Büyükşehir belediyesi Halk Ekmek Fabrikasını ziyaret etti.

Bölüm akademisyenleri ile birlikte Halk Ekmek Fabrikası’na giden öğrencilerimiz burada önce yetkililerden kurumun işleyişi hakkında bilgi aldılar. Öğrenciler daha sonra fabrikanın laboratuvarlarını ve üretim yerlerini gezerek, ekmeğin un halinden ambalaj aşamasına dek tüm aşamalarını izlediler. Gezi sırasında öğrencilere Ar-Ge çalışmalarından gıda güvenliğine dek pek çok konuda bilgi verildi.

Yayınlanma Tarihi : 26.11.2019
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18