Anasayfa / Akademik / Fakülteler / Tıp Fakültesi
Aktivite ve Duyurular
Tıp Fakültesi Öğretim Üyelerimiz Yüzmede Anı Madalyası İle Ödüllendirilmişlerdir
Üniversitemiz Tıp Fakültesi öğretim üyelerinden Prof. Dr. Hüsniye Doğruman ve Dr. Öğr. Üyesi Aslı Zengin Türkmen 350 kişinin katıldığı Ultimate Büyükada Açık Su yüzme yarışında 1500 m. yüzerek kendi kategorilerindeki derecelerine göre Anı madalyası ile ödüllendirilmişlerdir. Kendilerini kutluyor ve daha nice yarışlar diyoruz.
Yayınlanma Tarihi : 2.10.2019
20.Ulusal Anatomi Kongresinde Araş. Gör. Buse Naz Çandır En İyi "Kadavra Temelli Klinik Anatomik Çalışma" Ödülüne Layık Görülmüştür
27-31.08.2019 tarihleri arasında İstanbul Medipol Üniversitesi'nde gerçekleşen 20.Ulusal Anatomi Kongresinde Tıp Fakültesi Araştırma Görevlisi  Buse Naz Çandır  "Arteria tibialis anterior'un morfometrik incelemesi" başlıklı çalışması ile en iyi "Kadavra Temelli Klinik Anatomik Çalışma"  ödülüne layık görülmüştür.
Yayınlanma Tarihi : 30.9.2019
Üniversitemiz Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hüsniye Doğruman Yüzmede Gümüş Madalya Aldı
Üniversitemiz Tıp Fakültesi Histoloji ve Embriyoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof.Dr.Hüsniye Doğruman 24-25 Ağustos 2019 tarihlerinde Maltepe Orhangazi parkında yapılan İstanbul Su Sporları Festivalinde 1500 m. (1.5K ) açık su yüzme yarışında Kadınlar 60-64 yaş kategorisinde 43 dakikalık derecesi ile 2. olup gümüş madalya almıştır.
Yayınlanma Tarihi : 29.8.2019
Tıp Fakültesi Öğrencilerine Akılcı İlaç Uygulaması Eğitimi

İstanbul Yeni Yüzyıl Üniversitesi Tıp Fakültesi intörn öğrencilerine fakültemizin Farmakoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hülya Güven tarafından "Akılcı İlaç Uygulaması" başlıklı bir eğitim verildi.

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), Akılcı İlaç Kullanımını (AİK) bir insanlık hakkı olarak sağlık ve sağlığa erişimde eşitlik ilkesinden hareketle, doğru ilaca erişebilirliğin uzun vadeli ilaç politikalarının ayrılmaz bir parçası olarak görüyor.

1985 yılında Kenya’nın başkenti Nairobi’de yapılan Dünya Sağlık Örgütü toplantısı, akılcı ilaç kullanımı çalışmaları için başlangıç sayılıyor. Akılcı ilaç kullanımı Dünya Sağlık Örgütü tarafından; “hastaların klinik bulgularına ve bireysel özelliklerine göre uygun ilaca, uygun süre ve dozda, en düşük maliyette ve kolayca ulaşabilmeleri” olarak tanımlanmaktadır.

Sağlık Bakanlığı Türkiye Tıbbi Cihaz Kurumu, yanlış ve gereksiz ilaç kullanımının halk sağlığını etkileyen ciddi bir sorun olarak görüyor. Bakanlık, akılcı olmayan ilaç kullanımının hastaların tedaviye uyumunun azalmasına, ilaç etkileşimlerine, özellikle antibiyotikler olmak üzere bazı ilaçlara karşı direnç gelişmesine, hastalıkların tekrarlamasına ya da uzamasına, advers olay görülme sıklığının artmasına, sonuç olarak da tedavi maliyetlerinin artmasına neden olduğunu belirtmektedir.

Yayınlanma Tarihi : 31.7.2019