4-14 Ağustos 2020
Başvuru Tarihleri
17-20 Ağustos 2020
Değerlendirme Tarihleri
21 Ağustos 2020
Sonuçların İlan Edilmesi
24-28 Ağustos 2020
Kesin Kayıt Tarihleri
31 Ağustos 2020 - 04 Eylül 2020
Yedek Kayıt Tarihleri
Başvuru Tarihleri
Değerlendirme Tarihleri
Sonuçların İlan Edilmesi
Kesin Kayıt Tarihleri
Yedek Kayıt Tarihleri
Öğrencinin kayıtlı olduğu yıldaki merkezi yerleştirme puanlarının, geçmek istediği diploma programının girdiği yıldaki taban puanına eşit veya yüksek olması gerekmektedir. Yurdumuzda ve KKTC’deki Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sistemi Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzunda yer alan yükseköğretim kurumlarına kayıt yaptırmış adaylar hazırlık sınıfı, ara sınıf ve son sınıf öğrencileri yatay geçiş için başvuru yapabilir.
Yurt dışındaki diğer yükseköğretim kurumlarına kayıt yaptırmış adaylar başvuru yapamazlar.
Daha önce merkezi yerleştirme puanı ile yatay geçiş yapmamış olmak gerekmektedir.
Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı Merkezi Yerleştirme Puanı( Ek Madde I ) ile Yatay Geçiş Uygulama İlkeleri için Tıklayınız.
https://www.yok.gov.tr/ogrenci/guz-ve-bahar-donemi-ek-madde-1-uygulama-ilkeleri
1. Transkript Belgesi
2. Öğrenci Belgesi
3. Disiplin Belgesi
4. Ders İçerikleri
5. ÖSYS Yerleştirme Sonuç Belgesi ve Yerleştirme Puanlarını gösteren Sonuç Belgesi
6. Kimlik Fotokopisi
7. 1 Adet Fotoğraf
8. Lise Diploması
* Belgelerin başvuru tarihinden önceki son bir ay içerisinde alınmış olması gerekmektedir.
* Başvuru sonrası yapılacak işlemlerle ilgili süreci takip etmek adayların sorumluluğundadır. Adaylara bireysel olarak geri dönüş yapılmayacaktır.
* Önemli Not: Posta yoluyla yapılacak başvurular ile eksik, onaylanmamış belge ve evraklarla yapılacak başvurular ve başvuruyu yapan kişi tarafından onaylanmamış başvurular değerlendirmeye alınmayacaktır.
Eğitim dili İngilizce olan bir bölüme yatay geçiş başvurusu yapacak öğrencilerden, hazırlık eğitiminden muaf olanlar veya hazırlık eğitimini başarı ile tamamlayanlar eğitimlerine başlayabilirler.
Daha önce başka bir üniversitede hazırlık programı almış olan öğrencilerin en az 70 puan ile programı tamamlamış olması ve mutlaka puan gösteren bir belge ile kayıt yaptırdıkları tarihi izleyen 10 (on) iş günü içerisinde Dil Okulu Koordinatörlüğü’ne dilekçe ile muafiyet başvurusu yapmaları gerekmektedir.
TOEFL’dan; IBT-75 puana, IELTS’den 6.0, YDS/ KPDS/ÜDS/YÖKDİL’den 80, ve benzeri yabancı dil sınavlarının birinden eşdeğer puana sahip olan öğrenciler Yabancı Dil Eğitiminden muaf olmak için kayıt yaptırdıkları tarihi izleyen 10 (on) iş günü içerisinde Dil Okulu Koordinatörlüğü’ne dilekçe yazarak ilgili sonuç belgesi ile başvuru yapabilirler.
Muaf olabilmek için yukarıdaki şartları karşılayamayan öğrencilerin Akademik Takvimde belirtilen tarihte üniversitemiz tarafından yapılacak olan İngilizce Hazırlık Yeterlik ve Seviye Tespit Sınavına girmeleri gerekmektedir.