HABERLER

Dr. Öğr. Üyesi Hande Çayır’ın “Otoetnografi Olarak Belgesel: Kadının Değişen Soyadına Dair Bir Vaka Çalışması” adlı doktora tezi ve bu tezden üretilmiş “Documentary as Autoethnography: A Case Study Based on the Changing Surnames of Women” (Vernon Press, 2020) başlıklı kitabı hakkında Dr. Hande Çayır’ın da katılımıyla bir söyleşi gerçekleştirmek üzere Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi Halkbilimi Bölümü çatısı altında çalışmalarını sürdüren sanal “Folklor Sokağı Atölyesi”nde 4 Ekim 2020’de buluşuldu.
Ankara’daki Folklor Sokağı’ndan ve bu sokakta alan çalışması yaparak Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi Halkbilimi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Serpil Aygün Cengiz’in öğrencileriyle birlikte hazırladığı bildiriden https://www.youtube.com/watch?v=CMuhu8buxY4&t=151s esinlenerek adını alan bu atölye çalışmasında, İstanbul Yeni Yüzyıl Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Grafik Tasarımı Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Hande Çayır’ın belgeseli ve otoetnografik çalışmaları konu edinildi.
Belgesel gösteriminin ardından toplantı Öğr. Gör. Dr. Serap Duman İnce moderatörlüğünde ve Ceren Kaynak İskit’in yardımlarıyla sürdürüldü.
Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Sosyoloji Bölümü'nden Dr. Öğr. Üyesi Erdinç Kineşçi; Afyon Kocatepe Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü'nden Dr. Öğr. Üyesi İbrahim Özkan; Folklor Kurumu Derleme, Araştırma ve Arşiv Bölümü’nden Süleyman Uluscu; Çankırı Karatekin Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü’den Dr. Öğr. Üyesi Seval Kasımoğlu; Selçuk Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü'nden Araş. Gör. Dr. Nilgün Aydın’ın ve daha pek çok araştırmacının soruları tartışmaya açıldı.
Etkinliğe Akdeniz Üniversitesi, Gaziantep Üniversitesi, Mardin Artuklu Üniversitesi ve Hacettepe Üniversitesi gibi pek çok farklı il ve üniversiteden izleyiciler katıldı.
Yaklaşık dört buçuk saat süren buluşmanın teknik altyapısını Gazete Solfasol sağladı.
Buluşmayı düzenleyen ekibe teşekkür eder, çalışmalarının devamını dileriz.
Moderatör: Serap Duman İnce
Moderatör Yardımcısı: Ceren Kaynak İskit
Folklor Sokağı Atölyesi olarak gerçekleştirilen "Onun Belgeselini Anlatıyorum" buluşmasını düzenleyenler:
Serap Duman İnce, Ceren Kaynak İskit, Serpil Aygün Cengiz, Nilüfer Nurgül Özdemir, İlteriş Yıldırım, Başak Acınan, Erhan Korkmaz, Feride Alkan, Şenel Vural, Can Çara, Erdinç Kineşçi, Bengi Lostar, Martı Esin Şemin, Solmaz Karabaşa, Eren Zencirden Karaduman, Hayriye Sema Mungan, Mehtap Pamukcu Katrancı, Günseli Bayraktutan, Akın Demiral
Etkinlik afişi: Dağsu Sönmez