HABERLER
İstanbul Yeni Yüzyıl Üniversitesi Eczacılık Fakültesi, Amgen&Mustafa Nevzat İlaç San. A.Ş.’den Ecz. Ayla Kurtuluş ve Ecz. Nihal Oruç’u davet etti.
Alev Ofluoğlu Konferans Salonunda düzenlenen ‘İlaç Sektöründe İyi İmalat Uygulamaları (GMP)’ Konferansına Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Emir Tan, Eczacılık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İmer Okar, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.
Etkinliğin açılış konuşmasını yapan Eczacılık Fakültesinden Dr. Öğr. Üyesi Sermin Biçer, konukların mesleki kariyerleri hakkında kısa bilgiler verdikten sonra “Enjektabl ürünler, antikanser ürünler, antibiyotikler ve pek çok hastane steril ürünleri konusunda Amgen&Mustafa Nevzat ülkemizde lider bir kuruluştur. Amgen, 2012 yılında Türkiye’de 90 yıllık deneyimi olan Mustafa Nevzat’ı bünyesine katarak hem bölgesel, hem de Türkiye dışında ilaç üretimi ve ihracat yapabilmek için yatırım yapmıştır. Amgen, biyoteknoloji üreten ve geliştiren en büyük firmalardan biridir” dedi.
Konferansın açılışında bir konuşma yapan Eczacılık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İmer Okar “Bugün, çok heyecan duyulacak bir konu gündeme gelecek. Bu iki güzel konuşmacının sunumları ile ilaçta kalite, iyi imalat uygulamaları konusunda bilgilerimiz artacak ve pekişecektir” dedi.
Amgen&Mustafa Nevzat Teknik Operasyonlar ve Uluslararası Pazarlar Genel Müdürü Ecz. Ayla Kurtuluş, yaptığı sunumda teknik operasyonlar, uluslararası pazarlar ve iş geliştirme konuları hakkında öğrencilere detaylı bilgiler vererek “Amgen, bir biyoteknoloji devi. Daha çok 6 ayrı tedavi alanında yenilikçi ilaçlar geliştiriyor ve üretiyor. Onkoloji, kemik hastalıkları, kardiyovasküler, romatoloji, nöroloji ve nefroloji alanında çok etkin ilaçları var. Amgen, Gen araştırmalarından bitmiş ürün üretimine kadar tam bir entegre biyoteknoloji kapasitesine sahip” dedi. İlaç üretim-geliştirme süreci hakkında da detaylı bilgiler paylaşan Kurtuluş, öğrencilere kariyer hayatlarına ilişkin ipuçları vererek sunumunu noktaladı.
Amgen&Mustafa Nevzat Üretim Müdürü Ecz. Nihal Oruç, katılımcılara GMP kavramı hakkında bilgiler vererek, “GMP, ürünlerin kalite standartları ve amaçlanan kullanım bilgilerine göre, ruhsatında yer alan bilgileri ve ürün spesifikasyonunu ve kontrol edilmesini güvence altına alan işlemlerin tümüne verilen isimdir” dedi. Neden GMP’ye ihtiyaç duyulduğunun altını çizen Oruç, GMP’nin temel gereklilikleri hakkında da akademisyenleri ve öğrencileri aydınlatarak sunumunu noktaladı.
Konferans, çiçek takdiminin ardından sona erdi.