HABERLER

T.C. İstanbul Yeni Yüzyıl Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Grafik Tasarımı Bölümü 1. ve 2. sınıf öğrencilerinin çalışmalarıyla hazırlanan “NOKTA” isimli sergi, 14 Mayıs 2026 tarihinde Galeri Yeni Yüzyıl’da sanatseverlerle buluşuyor.
Dr. Öğr. Üyesi Seyedeh Elshan Vakhshouri yürütücülüğünde gerçekleştirilen sergide; Grafik Tasarıma Giriş dersi kapsamında öğrencilerin nokta, çizgi ve biçim ilişkileri üzerinden geliştirdikleri çalışmalar yer.
Her tasarım bir noktada başlar. Bir düşüncenin, hareketin ve görsel dilin ilk izi çoğu zaman yalnızca bir noktadır. Sergide yer alan çalışmalar; noktadan çizgiye, çizgiden biçime uzanan üretim sürecini görünür kılarken; kompozisyon, ritim, denge, hareket ve görsel kurgu ilişkilerini araştıran öğrenci çalışmalarını bir araya getirmektedir.
Ders süreci boyunca öğrenciler; kare, üçgen ve daire gibi geometrik biçimler üzerinden görsel düzenlemeler oluşturmuş, renk ilişkileri ve biçim kurguları üzerine çalışmalar üretmiş, süreç sonunda ise logo tasarımı ve kolaj uygulamalarıyla özgün görsel anlatımlar geliştirmişlerdir.
“NOKTA” sergisi, grafik tasarım eğitimine giriş niteliği taşıyan bu üretim sürecinin yaratıcı ve deneysel yönünü ortaya koyarken; öğrencilerin düşünsel ve görsel gelişim süreçlerine de ışık tutmaktadır.
Sergi, 14–18 Mayıs 2026 tarihleri arasında Galeri Yeni Yüzyıl’da ziyaret edilebilecektir. Açılış, 14 Mayıs 2026 tarihinde saat 14.00’te gerçekleştirilecektir.











![[object Object]](/_next/image?url=%2F_next%2Fstatic%2Fmedia%2Fdefault_icerik.fb57cf12.jpg&w=3840&q=75)