Makedonya’da Üniversite Adayları ile Buluştuk

Türk Yükseköğretim sistemini uluslararası platformlarda tanıtabilmek için eğitim kurumlarını tek çatı altında toplayan Eduquailty Turkey 2016 başladı.

Etkinlikte yer alan İstanbul Yeni Yüzyıl Üniversitesi Ekibi, Makedonya Bölgesindeki üniversite adaylarına lisans, ön lisans programlarını ve İstanbul Yeni Yüzyıl Üniversitesi Kampüsünü tanıttı.

Etkinlikte bilgi alan öğrenciler, İstanbul Yeni Yüzyıl Üniversitesi’ne yoğun ilgi gösterdi.

Joeship Bross ve Stephan Dimof Liselerinde gerçekleştirilen tanıtımda yer alan İstanbul Yeni Yüzyıl Üniversitesi, Türkiye 'de Yükseköğrenim görmek isteyen aday öğrencilere üniversite hakkında detaylı bilgilendirme verdi.

İstanbul Yeni Yüzyıl Üniversitesi Uluslararası Ofis Koordinatörü Gülhan Karaca, sınıfları ziyaret ederek öğrencilere tercih yapılırken dikkat edilmesi gereken noktalar hakkında bilgiler aktardı. Karaca, aday öğrencilere İstanbul Yeni Yüzyıl Üniversitesinin imkanlarını, güçlü eğitim kadrosunu ve İstanbul Yeni Yüzyıl Üniversitesi'nde öğrenci olmanın farkını anlattı.

İstanbul Yeni Yüzyıl Üniversitesi Kurumsal İletişim Uzmanı Akın Terzioğlu ise, İstanbul Yeni Yüzyıl Üniversitesinde öğrenci olmanın ayrıcalıkları hakkında bilgiler vererek üniversite adaylarını Türkiye’ye davet etti.

Mevcut öğrencilerin akademik projelerde yer aldığını ve çeşitli projeler yönettiğini ifade eden Terzioğlu, “Öğrencilerimiz, uluslararası bir platformlarda yer alarak dinamik bir yapının nasıl oluşabileceğini öğrenmekteler” dedi.

Terzioğlu, Türkiye'de okumak isteyen öğrencilere seslenerek, İstanbul Yeni Yüzyıl Üniversitesi’nde uluslararası alanda Türk - Makedon beraberliğini ve kültürünü artırmak istediklerini ifade etti.