Anasayfa / Akademik / Fakülteler / Hukuk Fakültesi
Aktivite ve Duyurular
Arş. Gör. Mert ÜLGEN, “İçtihatlarla İnsan Hakları” Kitabında Yayın Kurulu Üyesi ve Bölüm Yazarı Olarak Yer Aldı

Üniversitemiz Hukuk Fakültesi Ceza ve Ceza Muhakemesi Hukuku Anabilim Dalı Arş. Gör. Mert ÜLGEN, “İçtihatlarla İnsan Hakları: Yargıç Pinto de Albuquerque’nin Seçilmiş Şerhlerinin ve İlgili AİHM Kararlarının İncelemeleri” kitabında hem Yayın Kurulu Üyesi hem de Bölüm Yazarı olarak yer aldı.

Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi Portekiz Yargıcı Paulo PINTO DE ALBUQUERQUE’nin seçilmiş şerhleri ve ilgili AİHM kararlarının ulusal hukukun bütüncül bakış açısıyla incelendiği “İçtihatlarla İnsan Hakları: Yargıç Pinto de Albuquerque’nin Seçilmiş Şerhlerinin ve İlgili AİHM Kararlarının İncelemeleri” başlıklı üç ciltlik kitap, On İki Levha Yayıncılık tarafından yayımlandı.

İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi Ceza Hukuku ve Kriminoloji Araştırma ve Uygulama Merkezi tarafından düzenlenen “İçtihatlarla İnsan Hakları: Yargıç Pinto de Albuquerque’nin Seçilmiş Şerhlerinin ve İlgili AİHM Kararlarının İncelemeleri” Projesi Kitap Takdim Töreni, İstanbul Üniversitesi Rektörlük Binası Doktora Salonu’nda gerçekleştirildi.

Editörlüğünü Prof. Dr. Paulo PINTO DE ALBUQUERQUE, Prof. Dr. Adem SÖZÜER, Doç. Dr. F. Pınar ÖLÇER ve Araş. Gör. Eren SÖZÜER’in yaptığı kitapta 29 karar, 30 yazar tarafından analiz edildi.

Arş. Gör. Mert ÜLGEN, Yayın Kurulu Üyesi de olduğu söz konusu kitapta, AİHM tarafından verilen “J. ve Diğerleri v. Avusturya” kararının özetini, kararla ilgili Yargıç Paulo PINTO DE ALBUQUERQUE’nin şerhinin İngilizceden Türkçeye tercümesini ve belirtilen karar ile şerhin Türk Hukuku bağlamında değerlendirmesini yaptığı “Kölelik ve Zorla Çalıştırma Yasağı AİHS Madde 4” üst başlıklı 7. Bölümün yazarı olarak yer aldı.

Yayınlanma Tarihi : 15.10.2021
Arş. Gör. Gökçen Karasioğlu Gürbüz'ün "Türk Hukukunda Telif Eserlerin Korunması" İsimli Kitabı Çıktı

İstanbul Yeni Yüzyıl Üniversitesi Hukuk Fakültesi, Medeni Hukuk Anabilim Dalı Araştırma Görevlisi Gökçen Karasioğlu Gürbüz'ün "Türk Hukukunda Telif Eserlerin Korunması" adlı kitabı Yetkin Yayınları'ndan yayımlandı.

Gökçen Karasioğlu Gürbüz'ün kitabında, Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu’nda düzenlenen telif eser türleri, telif eserden kaynaklanan yetkiler ve bu yetkilerin ihlali halinde eserin korunmasına ilişkin hukuk davaları güncel Yargıtay kararları ve uygulama örnekleri ile ele alınıyor.

Yayınlanma Tarihi : 25.8.2021
Dr. Yıldırım Keser Barolar Birliği Kurgusal Duruşma Yarışmasında Jüri Üyeliği Yaptı

İstanbul Yeni Yüzyıl Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Dr. Yıldırım Keser, Türkiye Barolar Birliği Kurgusal Duruşma Yarışması Ege Bölgesi Elemelerinde jüri üyesi olarak görev yaptı.

Yayınlanma Tarihi : 22.7.2020
Başsavcıdan Öğrencilere İlk Ders
title

İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Hadi Salihoğlu, İstanbul Yeni Yüzyıl Üniversitesi öğrencilerine hitap etti. Salihoğlu, “Başarı için çok çalışmak gerekiyor” dedi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Hadi Salihoğlu, İstanbul Yeni Yüzyıl Üniversitesi Hukuk Fakültesi ile İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’nin ortak etkinliği çerçevesinde öğrencilere ‘Akademik Yıl Açılış Dersi’ verdi.

İstanbul Yeni Yüzyıl Üniversitesi Alev Ofluoğlu Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen programın açılışında konuşan Rektör Vekili, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yaşar Hacısalihoğlu, yoğunluğuna rağmen İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Hadi Salihoğlu’nun programa katılımından dolayı onur duyduklarını belirterek, kendisinden fazlasıyla istifade edeceklerini ve öğrencelerin de can kulağı ile dinlemeleri gerektiğini söyledi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Hadi Salihoğlu konuşmasına 36 senelik meslek hayatından çeşitli örnekler vererek başladı. 1979 yılında butik bir adliye gibi olan İstanbul Adliyesi’nde stajyer olarak başladığı görevini birçok ilçe ve şehirde sürdürdüğünü ifade eden Salihoğlu, şu anda yine İstanbul Adliyesi’nde ve başsavcılık makamında olduğunu hatırlattı.

Salihoğlu, geçen zaman içerisinde İstanbul Adliyesi’nin gurur duyulacak bir noktaya geldiğine dikkat çekerek, çağın gerektirdiği yeniliklerin kullanılmasının da önemini anlattı.

Salihoğlu, Ulusal Yargı Ağı Bilişim Sistemi UYAP projesinin hayata geçirilmesi ile adaletin daha hızlı yerine gelmesinin önünün açıldığını söyledi.

Salihoğlu, gönlünde çok fazla para kazanma arzusu olmayan gençlere hakim ve savcı olmalarını tavsiye ederken, kendisinin gençlik yıllarına tekrar dönmesi halinde yine cumhuriyet savcısı olacağını, mesleğini çok sevdiğini ve saygı duyduğunu söyledi. Salihoğlu, avukatlık mesleğini tercih edecek gençlere, enerji, vergi, bilişim, sözleşme hukuku gibi yeni gelişen bölümleri seçmelerinin hem kendilerine hem de ülkenin geleceğine faydalı olacağını söyledi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Hadi Salihoğlu, “Öğrenciliğinizin güzelliğini yaşayın. Başarılı olabilmek için biraz özveride bulunarak yabancı dil konusunda kendinizi yetiştirin. Babalarınızın ve annelerinizin beklentisi sizin başarılı olmanız. Bu güzel ülkemizin size ihtiyacı var. Kıymetini bilin ve sahip çıkın.” dedi.

Yayınlanma Tarihi : 1.10.2014