2022-2023 Güz Dönemi Lisans/Önlisans Not Ortalaması İle Kurum İçi Yatay Geçiş Kılavuzu

2022-2023 Yatay Geçiş Kontenjan Tablosu

Kurumiçi Yatay Geçiş Başvuru Şartları

Kayıtlı olduğu programda bitirdiği dönemlere ait genel not ortalaması 100 üzerinden en az 60 az 60(4 üzerinden 2.29) olması gerekir.

Üniversite bünyesindeki aynı düzeyde öğrenci kabul eden diploma programları arasında yatay geçiş başvurusu yapılabilmesi için, öğrencinin merkezi sınava girdiği yıl itibarıyla geçmek istediği diploma programı için geçerli olan puan türünde aldığı merkezi yerleştirme puanının, geçmek istediği diploma programına eşdeğer yurt içindeki diğer üniversitelerin diploma programlarının en düşük taban puanından az olmaması şartı aranır.

Yetenek sınavı ile öğrenci alan diploma programlarına kurum içi yatay geçişlerde diğer şartların yanı sıra yetenek sınavında da başarılı olma şartı aranır.

Kurumiçi Yatay Geçiş Başvuru İçin İstenen Belgeler

• Öğrenci Belgesi
  • Onaylı Transkript
  • ÖSYM Yerleştirme Sonuç Belgesi ve Yerleştirme Puanlarını Gösteren Sonuç Belgesi

Değerlendirme

Başvurularla ilgili değerlendirme “ YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARINDA ÖNLİSANS VE LİSANS DÜZEYİNDEKİ PROGRAMLAR ARASINDA GEÇİŞ, ÇİFT ANADAL, YAN DAL İLE KURUMLAR ARASI KREDİ TRANSFERİ YAPILMASI ESASLARINA İLİŞKİN YÖNETMELİK ’’ hükümleri çerçevesinde yapılır.

Konu ile ilgili Yüksek Öğrenim Kurumu Linki için  TIKLAYINIZ